torsdag, november 27, 2008

Sagan om SMS-lånet


Tänk er, just nu sitter jag på en Swebuss-buss och skriver blogg, helt suveränt! Tummen upp för Swebussexpress!

Innan jag åkte dock så läste jag en intressant artikel på aftonbladet där de tar upp den stora diskussionen om SMS-lån. En tant där hade skrivit en liten krönika om att detta lån faktiskt är en utav de värsta bedrägerierna man kan bli utsatt för och vem kan inte hålla med?
Detta djävulskap infekterar våra sinnen till att vi bara måste ha 15.000 kr i handen på en kvart för att vi ska kunna köpa alla de saker vi inte har råd med, det är ju så klart inte vårat fel att vi gör det, för var ärliga nu, hur många kan egentligen tänka?

Vi människor skulle kunna jämföras med en myra, hela vårat liv går åt att bara göra som andra säger, så om någon säger att just Du ska göra ett SMS-låt så gör ju du självklart det utan att ifrågasätta.

I själva artikeln sedan stod det om tre personer som fastnat i SMS-träsket med räkningar upp till taket! Hur skulle de veta att det skulle bli så? Så det är verkligen synd om dessa förvirrade själar som bara var ute efter den rikes sötma.


Detta lån, för er som inte vet, kan vem somhelst få med ett bankkonto via SMS. det tar då ungefär 15 min innan du har pengarna på kontot. Det som då är så "extremt skrämmande" är att räntan är skyhöga 25% vilken ingen vet om när de tar lånet just för att vi blir tvingade till det.

Varför tar människor då det här lånet mot sin vilja? Jo, det är så att alla dyra saker folk ser på stan bara skriker åt konsumenterna "kööööööp mig!" och vad ska vi hjälplösa konsumenter göra?! Vi måste ju helt enkelt köpa en papperskniv i guld för 10.000 kr, det är ju bara så ibland.

Det finns ju även det tillfället när en person har hamnat i pengarkris då lönen kanske inte räcker, hyran kommer alldeles för fort eller att festerna på stureplan spårar ur med för mycket skumpa som man ändå sprutar på kompisarna.
Vid dessa tillfällen kommer din mobil att automatiskt göra ett SMS-lån åt dig utan din vetskap så du kan forsätta leva i din "wannabe"-värld utan att göra några som helst uppoffringar.


Till er idioter som sitter med era fejkpengar och fantiserar om att ni är rika medan ni drar en tralla framför nyhetsmorgon har inget att göra här mer än att se sanningen i vitögat, ni är våran tids största idioter!

"Kan ni inte hantera pengar ska ni inte har några heller" - Bagera

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ligger din skuld på då? haha

Bagera sa...

Haha de finns en viss skillnad mellan studielån och SMS-lån =D

Anonym sa...

Du är jävligt bra på slösa bort dina pengar Jonas *_*

Anonym sa...

Håller helt med dig...det är bara en själv som kan ta ansvar för vilken situation man försätter sig i.
Och du...det viktiga är att man har bra åsikter och FÖRSÖKER leva efter dem. Om man sen misslyckas ibland är en annan sak...men försökt har man!!!
Stå på dig!!!!!