tisdag, april 07, 2009

Den eviga skillnaden... (Del 1)

Det finns väldigt många ständiga diskussionsämnen som cirkulerar runt som egentligen aldrig får något slut så alla parter har olika åsikter. Det finns speciellt ett ämne som är väldigt hett inom bloggvärlden och varför skulle då inte jag också lägga mig i det?!

Jag talar så klart om skildringen mellan man och kvinna, en ännu mer intressantare fråga är väl hur vi fungerar tillsammans och separat? Ja haha, om jag inte får någon kommentar efter det här inlägget så betyder de ju helt enkelt att jag har löst gåtan!

Jag har nämligen funderat länge på varför man just hör samma scenario i alla relationer och att vi alltid skapar samma problem. Gör såhär att ni tänker tillbaka på era äldre förhållanden och funderar på ett gräl. Klar? Bra, då tänker ni på ett annat och föreställ er ett annat gräl i samma skala, har de några likheter?

Vi börjar med att förklara kort hur vi snubbar tycker och tänker.

De kan jag säga att de faktiskt har oavsett om det handlade om att du inte köpte rätt mjölk eller dammsög allt utom hörnen.
Vi killar har helt enkelt en tendens att kunna bli instängda i en diskussion utan att ens veta vad som inträffat, det är som att de sitter en liten dvärg i varje killes huvud som väljer ut ett slumpvist tillfälle att slänga ut sig en kommentar som man VET kommer att skapa en fyra timmar session av diskussioner. Vi har helt enkelt ingen kontroll på denna lilla man.

Tänk dig att du går där med med din flickvän, ni pratar på och skrattar. Hon berättar att hon tycker att det är så jobbigt att de finns killar som ser tjejer som objekt och ser helt att de står vid spisen och sköter hemmet.

Vid den meningens slut känner denne lille dvärg att det är dags att skapa lite kaos (vi kan från och med nu kalla han för en kaostomte!) och utan att man vet ordet av det så han följande mening kommit ut ur ens mun:

-"Haha, ja men det är klart! De är ju där ni hör hemma, mellan tummen och pekfingret"

Helt plötsligt försvinner solen och allt blev helt plötsligt mycket kallare och hennes ögon avspeglar en mycket mörkare sida vilket ger dig en huggande ilning i ryggraden och det är här du förstår vad som just leverades från dig.

Ni tjejer måste förstå att detta är inget vi står för, inte heller vill vi att ni ska förvandlas till de demoner som så gärna vill misshandla oss. Detta är helt enkelt en...Ja vad ska vi kalla det?! Missbildning?

Det är en sak som kan skapa allt från lite mindre gräl till skilsmässa.

Något annat som verkligen skiljer oss arter är sättet att se på saker. Vi killar är, utav naturen, ett slappt djur som gör så mycket vi känner att vi måste göra för att hålla balansen.

I detta område finns många exempel vilket skulle kunna vara att vi städar men glömmer oftast mindre områden då dessa inte ingår i en snabb svepning, att vi slänger kläder på golvet för ärligt vem orkar gå till tvättkorgen? Denna listan kan göras lång.

Vi ser inte situationerna på samma sätt helt enkelt, tjejerna går in på detaljer medan killar har en helhetsbild mer av ett problem och ett par missar är samma sak som inga missar då helheten är större.

Dessa två utmärkelser vet alla tjejer om och ni är inte speciellt sega med att påpeka att killar är slarviga, oansvariga och totalkorkade. Men de finns något som ni faktiskt avundas och det är vår talang (Nej inte att vi kan stå och kissa) att kunna lägga in blod,svett och tårar för att ett projekt ska bli klart, vi är helt enkelt brinnande för det som gör oss intresserade (som er tjejer...hint hint)


Jag skulle kunna skriva mycket mer om killars beteende men vi får ju helt inte glömma flickorna i församlingen, för precis som killar så har ni också många skillnader på både "gott" och ont.

To be continued....


5 kommentarer:

Anonym sa...

HAHAHA....bra skrivet...du har kommit på det som många män inte kommer på under hela sin livstid. Kvinnor är ett mysterium....ett underbart härligt mysterium som varje man, sen begynnelsen, vill lösa....åtskilliga har försökt...INGEN har lyckats. *s*
Keep on going!

Bagera sa...

Haha tackar! haha fan att jag var så klipsk visste ja inte

Men å andra sidan var de här bara del 1, vilket betyder att de finns en del för tjejerna också hehe.

Kul att du gillar det iaf!

henka sa...

haha guld värd..detta kan kallas som historiskt värdefull fakta!

Karin sa...

Eller! Så kan man tänka att det inte är någon skillnad alls mellan kvinnor och män (förutom det rent fysiska), utan att skillnaden ligger i uppfostran och miljö. Börjar man då tar ner saker på person-nivå istället för att generalisera så får frågan ett helt nytt perspektiv? Jag är allergisk mot att bli satt i en grupp som består av typ halva världens befolkning och antas ha samma egenskaper som dem. Nej, lite fler nyanser finns det nog!

Bagera sa...

Självklart ligger de ju i uppfostran och miljö och som du säger så är den egentliga skillnaden endast fysiska olikheter.

Men! Du är det så att i Sverige och även många andla länder har en "standard" av hur man uppfostrar en tjej och en kille. Som att en tjej ska gilla rosa och vill gärna leka mamma, pappa barn medan killar ska gilla bilar och ska slåss.

Just därför finns de skillnader mellan killar och tjejer idag!